PRESS KIT

BREWBOYSBAR Geschiedenis

BREWEBOYSBAR grand opening --1 Maart 2020, na een volledige make-over werd de bar omgetoverd van Bar Langendijk naar BREWEBOYSBAR. Schoon, fris & stijlvol. We waren klaar om van start te gaan in een nieuw jasje… maar 15 maart 2020 was daar de Covid lockdown.
Eigenaar Pieter Langendijk begon in de zomer van 2006, vanaf dat hij zijn eigen bier ging maken, besloot hij al snel dat de bar een renovatie nodig had. Meer ruimte voor een bierkoeling en de look & feel van een puike bierbar 3.0. Zijn droom is uitgekomen en we kunnen niet wachten om BREWEBOYSBAR te laten rocken!!

De Naam

De naam BREWEBOYSBAR is ontstaan door de vele bieren die we zelf maken. We wilden een plek creëren voor liefhebbers. Liefhebbers van speciaalbier en craftmanship. Pieter ziet BREWEBOYSBAR als een speeltuin om samen te spelen/creëren.

De mensen

Pieter Langendijk begon zijn carrière in de horeca als afwasser met de grote droom om ooit zijn eigen zaak te starten. Na hard werken, veel sparen en vele banen later is het hem gelukt.
Zijn eerste en enige horecazaak destijds Langendijk Eetcafé werd geopend. Al zijn hele leven lang is hij ondernemer en naast de bar heeft hij ook een rollende bierbar en een biermerk opgezet.

BREWBOYSBAR in het kort

Naast de enige molen in het centrum van Amsterdam, op het randje van oost vind je BREWBOYSBAR, een puike bierbar 3.0!

BREWBOYSBAR in het lang

Is een puike bierbar 3.0! Wij presenteren elke week BFEST – een minifestival in samenwerking met diverse partijen. Op de tap alleen lokale craft bieren. De keuken wordt elke week bestiert door één van onze culinaire partners en de grote selectie aan DJ’s verzorgen de muzikale bijdrage. Kom genieten op één van onze verwarmde overdekte terrassen, binnen bij de houthaard of in de foodcourt bij de open keuken. We zijn een strandtent in de stad. De terrassen zijn intiem en beschut door veel groen. Ondanks de nieuwe manier van bestellen via qr-codes, staat ons personeel altijd voor je klaar.

bier

Wij houden alleen van craft bier. We maken zelf een paar bieren exclusief voor onze BAR. Uit alle andere kranen vloeit lokaal craft bier van onze vrienden.

dranken

In onze bierbar 3.0 serveren wij ook mooie wijnen en passende cocktails. Al 15 jaar zijn er onze huisgemaakte frisdranken en barista koffie naar keuze. En als de voetjes van de vloer gaan, we can lift your spirit with some crazy shots like, Gin-Ginger or Sweet Dreams.

muziek

Muziek is misschien wel de hoogste form van kunst. Kunst die iedereen kan raken -de taal van je hart. Onze muziek lijsten zijn met zorg samengesteld om te verrassen, te raken, te ontspannen en om op weg te dromen of aangenaam blij van te worden. DJ’s en Labels die elke dag voor extra muzikale begeleiding zorgen, brengen allemaal hun eigen stijl en sfeer, tot in de kleine uurtjes om jou te bewegen.

BFEST

Samen met jou maken we BFEST. Een intiem festival in het centrum van Amsterdam -elke week met verschillende partners. De food-flavours verrassen telkens weer. Passende Cocktails en elke dag DJ’s voor de muzikale begeleiding. Alles afgetopt met de vaste waarden van BREWBOYSBAR – craft beer en happy staff 😊.

logo downloaden

BREWBOYS BAR LOGO

B FEST LOGO

Fotografie